Son yıllarda İzmir Havalimanı’ndan Mordağan’a Transfer Hizmeti hızla artmaktadır. Geniş servis ağımız ve güçlü araç filomuz ile Mordoğan Transfer ihtiyaçlarınızda sizlere hizmet vermekteyiz. İzmir Mordoğan Transfer hizmetimiz ile İzmir Adnan menderes havalimanı Mordoğan arası vip transfer hizmeti vermekteyiz. Tatil ve iş seyahatlerinizde Adnan menderes havaalanından Mordoğan’a son model taksi, vito ve minibüs araçlarımız ile ulaşımınızı sağlamaktayız. Dilerseniz Mordoğan’dan havaalanına da transfer konusunda yardımcı olmaktayız.
Yılın her günü eksik olmayan rüzgarını, denizin ve nergis çiçeklerinin büyüleyici kokusuyla harmanlar Mordoğan, bir de tarih öncesinden Narcissus ve Echo’dan aşkın kokusunu getirir.
Karaburun Yarımadası’nın kuzey-güney yönünde uzanan dağların eteklerinden kıvrılarak giden yol, eşsiz bir manzara ziyafetiyle çıkarır sizi gizli cennet Mordoğan’a. Denizin tüm tonlarından, yeşilin huzur veren renklerine kadar bütün cömertliğini sunar doğa bu topraklarda. Yılın her günü eksik olmayan rüzgarını, denizin ve nergis çiçeklerinin büyüleyici kokusuyla harmanlayıp, tarih öncesinden Narcissus ve Echo’dan gelen aşkın kokusunu getirir. Sırtını funda, çam ve zeytin ağaçlarına yaslamış, önünü ise Ege denizinin göz alıcı maviliğine dönmüş bu şirin belde, ziyaretçilerine unutulmaz bir anı bırakır. Kış ayından çıkarken, ilkbaharın müjdecisi güzelliğin ve saflığın simgesi çiçekler, Mordoğan’da bir başka güzel açar. Bu şirin belde, Mordoğan adını güneşin ilk ışıklarıyla birlikte dağlarındaki kır çiçeklerine, sümbüllerine ve nergislerine sinen morluktan alır.
Zengin Tarihi Doku
Tarihi, ve doğal güzellikleri, Mordoğan’ın artık yerli ve yabancı turistler tarafından giderek tercih edilmesiyle turizm sektörünün gelişmesine de neden oldu. Konaklama tesislerinin sayı ve kalitesinin artması bundan kaynaklanır. Beldedeki iki büyük pansiyonun yanında, onlarca irili ufaklı pansiyon, konuklarına kaliteli, temiz ve huzurlu bir ortam sağlamaktadır. Bölge tarihi doku olarak da zengin bir yapıya sahiptir. Narkisos Pınarı, Ayşe Hatun Camisi, Rum köyleri, çeşmeleri ve yel değirmenleri, Mordoğan’ın artı değerleridir. Bölgeye has “hurma zeytin”, ”sümbül”, “nergis”, “enginar” mevsimlerine göre yetiştirilmekte, ticareti yapılmaktadır.
Alternatif turizm olanaklarını bünyesinde barındıran sahilleri, yürüyüş parkurları ve kırları, olta balıkçılığı, av turizmi, arkeoparkı ile geleceğin sağlık ve doğa turizminde Ege Bölgesi’nin ışıldayan elması olmaya adaydır Mordoğan ve bir turizm merkezi olmak üzere kararlı adımlarla ilerlemektedir.
Mordoğan Plajları
Mordoğan’da bir tanesi şehir merkezinde olmak üzere Kocakum, Ardıç ve Ayıbalığı plajları bulunmaktadır. Ayrıca bölge içerisinde beş adet küçük ölçekte plaj, halkın kullanımına sunulmuştur. Ayıbalığı Plajı, Akdeniz foklarının üreme alanı olduğundan doğal sit alanı ilan edilmiştir. Gelen ziyaretçilerin mutlaka burada denize girmeleri ve doğal oluşum kayalıklarda güneşlenmeleri tavsiye edilir.
Mordoğan belediyesince sosyal ve kültürel etkinlikleri artırmak amacıyla yılın her mevsimine yayılmış festivaller ve şenlikler düzenlenmektedir. Mayıs ayında yapılan “Denizle Buluşma Şenlikleri” sonrasında gece konserleri, kitap okuma, sokak tiyatroları, paneller, kongreler, sinema gösterimleri gibi bir çok aktivite organize edilmektedir. Kış aylarına denk gelen dönemlerde levrek avı turnuvaları düzenlenmektedir.
Mordoğanda Ne yenir?
Mordoğan ve çevresinin balıkçı kasabası olması nedeniyle hemen her mevsim, her çeşit balığın bulunduğu restoranlarda balık keyfini yaşayabilirsiniz. Ege mutfağından zeytinyağlıların tadına bakabilir, mevsiminde gittiğinizde sadece Mordoğan’da yetişen hurma zeytini dalından koparıldığı gibi yiyebilirsiniz. Bunların yanında Ege’ye özgü ot yemekleri ve salataları, enginar gibi lezzetleri tadabilirsiniz.
Mordoğan Köyü
Mordoğan , denizi dışında tarihi yerler açısından da görülecek yerlere sahip. Karaburun yönüne doğru devam ederken sahile girmeyip sola dönerseniz 2 km sonra Mordoğan Köy Merkezi’ne ulaşabilirseniz. Eski tip Rum evlerine ek olarak köyde gezilecek yerleri şöyle sıralayabiliriz.
Ayşe Kadın Cami
Cami, eski tip Türk mimarisini yansıtan özelliklere sahip. Malzemelere bakılarak 15 veya 16. yüzyıla ait olduğu da düşünülmekteymiş. Caminin minaresi 1947 yılında yeniden yapılmış.
Müesser Aktaş Etnografya ve Tarih Evi
Köy merkezindeki bu ev, müzeleştirilerek hem yöre kültürünü tanıtmakta hem de köye gelir getirmekte. Girişte 5 TL civarında bir ücret verip içeri girebilirsiniz. Giyim, yemek ve gelenekleri görebileceğiniz tarih evi tipik bir mini etnografya müzesi. İlginizi çekiyorsa gezebilirsiniz. Bahçedeki cafede gözleme ve çay servisi var.
Dilek Çeşmesi ( Narcissos)
Mitolojik hikayalerin topraklarımızla bütünleşmesi hoşunuza gidiyorsa burayı kesin ziyaret etmelisiniz. Mordoğan Köyü’nden 2 km daha yukarı doğru giderken sağa sapıp dilek çeşmesine ulaşabilirsiniz.
Narkissos ile Ekho arasındaki ilişki de günümüz ilişkilerine benzemektedir. Kendini beğenen ve partnerine saygı duymayan bir bireye karşı anlatılan şeyler bir eko gibi geri yansır.
Çatalkaya
Mordoğan’a bağlı en büyük köylerden biri. Mordoğan Sahili’ne tepeden bakmak için ideal. Buraya yakın Tekke Köyü’nde eski bir Ortodoks kilisesi yapısı vardır. Çatalkaya’dan Yenicepınar’a doğru 4 saatlik bir dağ rotası yürüyüşü parkuru bulunmaktadır.