Urla Transfer hizmeti firmamızın en sık Transfer Hizmeti sağladığı bölge olmaktadır. Konumu ve eşsiz doğa güzellikleri, mahzen ve şarap evleri ile ön plana çıkan Urla size yılın 12 ayı keyif vermektedir.
Urla Hakkında
Yolunuz İzmir’e düşerse uğramadan dönmemeniz gereken yerlerin başında gelir Urla. Doğanın cömertliğine, tarihin eşsiz kalıntılarına tanık olacak, her köşede yeni keşiflere çıkacaksınız. Bu topraklarda iz süren Necati Cumalı’ya, Yorgo Seferis’e hak vereceksiniz.
Urla…Kırk kilometrelik sahil şeridinin pırıl pırıl denizin mavisiyle buluştuğu, doğanın bütün cömertliğini sergilediği, tarihin halen soluyan kalıntılarının eşlik ettiği Ege’nin muhteşem bir köşesi. ‘Susuz Yaz’ın, ‘Tütün Zamanı’nın yaratıcısı Necati Cumalı’nın, Nobel ödüllü Şair Yorgo Seferis’in, sanatçı Tanju Okan’ın vazgeçemediği, iz bıraktığı topraklar… Yolu İzmir’e düşenlerin görmeden geçmemesi gereken, her köşesinde yeni keşiflere tanık olunacak Urla, unutulmayacak bir ziyaretin kapısını açık tutuyor.
Urla ilçe merkezinin, deniz kıyısındaki yerleşim birimidir. Yaz döneminde geceleri pazar kurulan bölgede, çok sığ olsa da denize girmek mümkün. Urla İskelesi’nde küçük bir yat limanı, limanın çevresinde ise restoranlar bulunmaktadır. Açık alandaki masalarda deniz ürünlerini tadabilir, kıyı bölgesinde yürüyüş yapabilirsiniz.
Balık keyfi için Özbek
Geziye Ege’nin lezzetli deniz ürünlerini tatmadan devam etmek olmaz. Bunun için bölgedeki en iyi seçenek ise Özbek Köyü. Urla merkeze 7 kilometre uzaklıktaki köy, zengin balık kaynaklarının yanında eşsiz doğası, temiz havası ile dikkat çekiyor.
Belde ve köyler denince tiyatrosu ve sera çiçekçiliği ile ün yapmasının yanında Devlet Senfoni Orkestrası’nın ilk köy konserini verdiği Bademler ile iç bölgede kalmasına rağmen bozulmamış sakin coğrafyası nedeniyle önemli ölçüde turist çekebilen, İzmir Teknoloji Enstitüsü yerleşkesinin de bulunduğu Barbaros köyleri, akla gelen ilk yerleşimlerdir. Ayrıca kıyıda yer alan Balıklıova ile yine sahili bulunan ve Bizans hamamlarına ev sahipliği yapan Gülbahçe ve bu köydeki Tavşan Adası son derece ünlüdür.
Yapmadan dönmeyin
Katmeri tatmadan
Malgaç İçmeleri’nin suyundan içmeden
Güvendik Tepesi’nden güneşin batışını izlemeden
Antik Klazomenai kenti kalıntılarını denizin altında su altı gözlüğüyle görmeden
Özbek Köyü’nde balık yemeden
Çeşmealtı Pazarı’ndan alışveriş yapmadan
Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi ile Yorgo Seferis’in doğduğu evi ziyaret etmeden
Bölgeye has doğal zeytin ürünleri ve zeytinyağını satın almadan
Dönmeyin…
Urla hakkında bilinmesi gerekenler
Urla eski zamanlarda Klazomenai olarak anılıyordu.
Urla’ya bağlı beldeler; Çeşmealtı, Özbek, Kuşçular, Demircili, Gülbahçe, İçmeler, Kalabak.
Urla çevresinde yaklaşık 12 ada var ve bunların sadece dört tanesi yerleşime açık.
Urla’nın son yıllarda yıldızı parlayan köyleri; Barbaros Köyü, Balıklıova, Özbek Köyü, Bademler Köyü ve Yağcılar Köyü.
“Urla’nın geçmişi geleceği olacak!” sloganıyla hayata geçen Urla Bağ Rotası’nda şuanda 5 tane butik şaraphane bulunuyor. 2018’de bu sayının 7 ve sonrasında da artması bekleniyor.
Türkiye’de en çok enginar Urla’da üretiliyor. Her sene Nisan ayında Uluslararası Enginar Festivali düzenleniyor.
Üzüme ve incire balın, zeytine yağın düştüğü gün olarak kabul edilen 14 Ağustos her yıl Urla’da Geleneksel Bağbozumu Şenliği olarak kutlanıyor.